Kaksi työpajaa lempeästä aktivismista

Kotitalousopettajien Liitto ry:n toteuttama ja Opetushallituksen rahoittama Kestävää kotitalousopetusta-hankkeen tavoitteena oli saada opettajat päivittämään omaa osaamistaan vastuullisuuden, kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen osalta sekä lisäämään kestävän kehityksen näkökulmaa yhdeksi kotitalousopetuksen punaisista langoista. Hanke toteutettiin täydennyskoulutuksena verkossa lukuvuotena 2020-2021.

Toteutin tähän täydennyskoulutukseen kaksi verkkotyöpajaa aiheesta lempeä aktivismi. Työpajoihin osallistui yhteensä kuutisenkymmentä kotitalousopettajaa ympäri Suomen. Käsittelin aihetta osallistaen ja keskustellen ja kannustaen opettajia aktivistiseen opettajuuteen ja oppilaiden innostamiseen.

”Esitys oli monipuolinen ja osallistava. Se myös herätti uudenlaisia ajatuksia aktivismista.”

”Positiivinen kokemus, koska olin ennakoinut radikaalimpaa puheenvuoroa.”

”Kiitos sinulle hyvästä luennosta! Sain uusia näkökulmia asiaan ja hyödynnettäväksi opetuksessa.”

”Kiitos- työpaja sujui jouhevasti eteenpäin ja asiat olivat riittävän konkreettisia ilman turhia korulauseita.”

”Oikein hyvä luento aktivismista. Oli hyviä esimerkkejä käytännönläheisesti, joka oli mielestäni oikein hyvä luennossa ja teki siitä mielenkiintoisen.”

”Kiitos henkilökohtaisten kokemusten jakamisesta. Asiat tulivat elävämmäksi. Vuosien kokemus heijastui puheessasi. Positiivinen aktivismi kolahti!.”

Linkki koulutuskokonaisuudesta laadittuun oppaaseen:

https://www.kotitalousopettajat.fi/wp-content/uploads/2021/06/Kestavaa-kotitalousopetusta_opas-opettajan-tyon-tueksi.pdf